English

Het Rooms-Katholiek Studentenpastoraat in Amsterdam

Zeven tips van paus Franciscus voor jongeren

In zijn boodschap voor de lokale Wereldjongerendag op 21 november, moedigt paus Franciscus jonge mensen aan om de wereld met enthousiasme mee op te bouwen.

Paus Franciscus in de menigte

Het thema voor de Wereldjongerendag van 2021 luidt: Sta op. Ik stel u aan als getuige van wat u hebt gezien. Het is een citaat uit Handelingen (hoofdstuk 26, vers 16), waar Paulus vertelt over zijn plotselinge bekering vele jaren eerder.

Jongeren hebben enorme tegenslagen te verduren gekregen door de covidcrisis, stelt de paus. Maar ze hebben ook de kracht van solidariteit en de nood daaraan aangetoond. In die zin spoorde hij hen aan om zich op te richten en met hun enthousiasme de wereld mee op te bouwen. Hij deed dat met deze zeven tips.

  1. Sta op! Blijf niet terneergeslagen en in jezelf gekeerd. Je hebt een missie! Ook jij kan getuigen van wat Jezus voor jou gedaan heeft.
  2. Sta op! Leg getuigenis af als een blinde die het licht heeft gezien. Ook jij hebt de goedheid en schoonheid van God ontdekt in jezelf, in de ander en in de verbondenheid van de Kerk, die alle eenzaamheid overwint.
  3. Sta op! Getuig van de liefde en eerbied die in menselijke relaties kunnen werken, in het gezinsleven, tussen ouders en kinderen, jong en oud.
  4. Sta op! Verdedig sociale rechtvaardigheid, waarheid, integriteit en mensenrechten. Bescherm wie vervolgd worden, de armen en kwetsbaren, zij die geen stem hebben in de samenleving, de migranten.
  5. Sta op! Getuig van je nieuwe zienswijze die je de schepping doet zien met ogen vol verwondering en de aarde als ons gemeenschappelijk huis. Het geeft je de moed om te werken aan integrale ecologie.
  6. Sta op! Getuig dat je na mislukking je leven weer opbouwen, dat wie geestelijk dood is kan herleven en wie in slavernij verkeert weer vrij kan komen, dat harten overweldigd door verdriet opnieuw hoop kunnen ontdekken.
  7. Sta op! Getuig met vreugde dat Christus leeft! Verspreid zijn boodschap van liefde en verlossing op school en op de universiteit, op het werk, op het internet, overal.

Patroonheilige

Onze patroonheilige John Henry Newman
Dit is onze patroonheilige kardinaal John Henry Newman.

Cookies

Onze website www.rkspa.nl gebruikt cookies.

 

Recente Tweets

@wveth_pr on Twitter

@wveth_pr on Twitter
RT @Sachinettiyil: Michelangelo completed the work of Pieta when he was just 24 years old. https://t.co/jM9vzdz5uX
RT @Sachinettiyil: Michelangelo completed the work of Pieta when he was just 24 years old.
(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op February 05, 2023, 19:49

"Als je alles plantaardig zou willen doen, dus alle dierlijke eiwitten vervangen door plantaardige hebben we op de wereld minste...
"Als je alles plantaardig zou willen doen, dus alle dierlijke eiwitten vervangen door plantaardige hebben we op de wereld minstens een kwart meer landbouwgrond nodig." Louise Fresco biedt een genuanceerde inbreng in het klimaatdebat. https://www.welingelichtekringen.nl/natuur-en-milieu/3884956/topwetenschapper-brengt-nuance-in-klimaatdebat-de-planeet-gaat-echt-niet-naar-de-maan.html

(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op January 30, 2023, 08:36

RT @P_BenedictXVI: Mary thus stands before us as a sign of comfort, encouragement and hope. She turns to us, saying: "Have the c...
RT @P_BenedictXVI: Mary thus stands before us as a sign of comfort, encouragement and hope. She turns to us, saying: "Have the courage to dare with God! Try it! Do not be afraid of him! Have the courage to risk with faith! Have the courage to risk with goodness! — Benedict XVI

(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op January 29, 2023, 10:47

RT @P_BenedictXVI: What earlier generations held as sacred, remains sacred and great for us too, and it cannot be all of a sudde...
RT @P_BenedictXVI: What earlier generations held as sacred, remains sacred and great for us too, and it cannot be all of a sudden entirely forbidden or even considered harmful. — Benedict XVI

(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op January 16, 2023, 08:56

Laatste update:

Contact

Het Studentenpastoraat is te vinden aan de Keizersgracht 218-B
1016 DZ  Amsterdam
Tel. +31 6 496 74 236 (ook WhatsApp)
www.rkspa.nl
mailformulier

 
Universiteit van Amsterdam
Amsterdam University College
Vrije Universiteit Amsterdam
top